Budva: Dječak nosio u školu noževe, protiv zakonskog zastupnika podnijeta prekršajna prijava

Službenci Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su, od učenika osnovne škole oduzeli više komada metalnih noževa i pirotehnička sredstva, te protiv zakonskog zastupnika maloljetnika podnijeli prekršajnu prijavu.

Budvanska policija je postupala na osnovu saznanja da dječak stara 13 godina sa sobom u školu i zonu škole nosi nož, te došla do fotografije na kojoj se vidi da taj dječak u prostorijama osnovne škole drži manji nož i predmet crne boje nalik na pištolj.

Nakon toga su preduzete radnje u objektu satnovnja dječaka i njegovog zakonksog zastupnika V.M. (35), kojom prilikom je pronađeno više komada metalnih noževa, plastični pištolj – igračka i plastična municija, kao i pirotehnička sredstva.

Pronađeni predmeti privremeno su oduzeti, a o događaju su upoznati službenici Centra za socijalni rad radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, kao i državni tužilac koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Protiv zakonskog zastupnika maloljetnika, majke V.M. je zbog propuštanja mjera roditeljskog nadzora podnešena prekršajna prijava u skraćenom postupku shodno Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti