Budva domaćin prve međunarodne konferencije “ Povezivanje turističkih destinacija”

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i Ministarstvom turizma Maldiva organizuje prvu međunarodnu konferenciju pod nazivom “Povezivanje turističkih destinacija” koja će se održati 11. i 12. maja u Budvi .

Predsjednik Vlada Crne Gore Dritan Abazović  otvoriće komferenciju koja  će okupiti predstavnike brojnih država i stručnjake u oblasti turizma koji će kroz panel diskusije, prezentacije i umrežavanje razmijeniti iskustva i dati odgovore na aktuelne izazove u toj oblasti.

Prvi dan konferencije obilježiće ministarska debata i panel diskusije “Povezivanje turističkih destinacija putem aviosaobraćaja“ i “Održivi razvoj turizma lokalnih zajednica”. Narednog dana stručnjaci iz oblasti turizma raspravljaće o temama “Transformacija – od destinacijskog marketinga do menadžmenta destinacijom”, “Tehnologija, inovacije i digitalizacija- jačanje turističkog razvoja”, kao i “Povezivanje destinacija kroz specijalne forme turizma- ruralni, zdravstveni, sportski, MICE”.

Uz domaćine skupa, ministra ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Gorana Đurovića, generalne direktorice Aleksandre Gardašević-Slavuljice, direktorice Nacionalne turističke organizacije Ane Tripković- Marković, među učesnicima su i ministar turizma Maldiva Abdulla Mausoom, ministar turizma Bugarske Ilin Dimitrov, direktorica UNWTO za Evropu Alessandra Priante, a očekuje se i prisustvo brojnih predstavnika država regiona

Organizacijom prvog međunarodnog događaja na ovu temu Vlada želi da da svoj doprinos razvoju održivih i modernih turističkih trendova i praksi, i konferenciju pretvori u tradicionalno okupljanje koje bi državu pozicioniralo na globalnoj mapi važnih destinacija za turističko umrežavanje.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti