Budva ugostila 56 hiljada turista

Budva ugostila 56 hiljada turista

 

  Na području od Jaza do Buljarice boravi nešto više od 56 hiljada gostiju, što je jedan odsto manje nego početkom avgusta prošle godine- saopštila je Turistička organizacija Budve.

U metropoli turizma boravi 53.154 inostranih gostiju i 3.224 domaćih turista.

Hoteli su, ako je suditi po statistici TO Budve, odlično popunjeni, na nivou prošle godine, koja se računa za rekordnu. Tako su hotelijeri ugostili 14.080 gostiju, od kojih 95 odsto čine inostrani turisti.

Jedino u kampovima bilježe porast posjeta u odnosu na lani, registrovano je 609 kampera, što je za petinu više nego u istom periodu prošle godine. U privatnom smještaju ipak je manje gostiju nego u avgustu prošle godine i to za dva odsto. Prema procjenama TO Budve, imajući u vidu da ne postoji precizan broj ležaja u ovom vidu smještaja, u privatnom smještaju boravi 41.350 gostiju. Značajno manje gostiju je u hostelima, gdje je registrovano svega 19, što je za 65 odsto manje nego prošle godine u istom periodu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti