Budva među deset najslikanijih gradova (23 FOTO)

Budva se nalazi na desetom mjestu najviše fotografisanih gradova na Balkanu, podaci su Sightsmapsa. Pogledajte mini galeriju slika naših fotografa klikom OVDJE.

Ukoliko ste se ikada zapitali koja svjetska metropola je najviše fotografisana, Google je tu da vam ponudi odgovor na ovo pitanje. Pomoću podataka sa servisa kao što su Panoramio, Google Maps te Google Earth, Sightsmap objedinjuje sve fotografije sa geolokacijskim informacijama u jednu veliku toplotnu mapu na kojoj su prikazana najviše fotografisana mjesta.

Pametni markeri automatski pokazuju top 10 gradova po broju fotografija, a na prvom mjestu našao se naravno - Njujork.

DSC_2419a.jpg

Čak osam od 10 vodećih gradova nalazi se u Evropi, a kako servis pokazuje, Pariz, Barselona, Rim i Istanbul takođe su visoko kotirani na ovoj mapi. Budući da je u osnovi baziran na Google mapama, servis korisnicima takođe nudi i mogućnost planiranja puta, pritom izračunavajući prosječno vrijeme puta i pružajući dodatne informacije o mjestima i znamenitostima.

Kada su u pitanju gradovi na Balkanu, Rovinj je zauzeo prvo mjesto kao najviše fotografisan grad na Balkanu, a odmah iza njega su uslijedili Split i Zadar. Prijestonica Srbije zauzela je tek četvrto mjesto, dok su Plitvička jezera i Dubrovnik zauzeli peto i šesto mjesto.

DSC_6286potaaa.jpg

Na sedmom mjestu našao se Mostar, dok je jezero Bled za svega par mjesta preduhitrilo Zagreb koji je zauzeo deveto mjesto po broju fotografija. Deseto mjesto pripalo je Budvi, što nas dovodi do zaključka da su primorski gradovi ipak mjesta gdje se tokom godine proizvede najveći broj fotografija! (CdM) 

IMG_3498.jpg

foto: Jugoslav BeladaMiloš Ćetković i Aleksandar Aleksić

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti