Budva na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Nastup Budve na sajmu turizma u Beogradu obilježiće promocija manifestacija i atraktivnih aranžmana tokom uskršnjih i prvomajskih praznika.

Povodom 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, Turistička ogranizacija opštine Budva i turistička privreda grada pripremili su promotivni nastup za ovu najznačajniju turističku berzu jugoistočne Evrope koja će se ove godine održati u periodu od 22. do 25. februara pod sloganom „Avantura počinje ovde“.

„Veliko nam je zadovoljstvo da i ove godine predstavimo turističku ponudu Budve na nama izuzetno važnom tržištu Beograda i Srbije. Tokom četiri dana trajanja sajma predstavićemo sve novitete u našoj ponudi, bogat program manifestacija, specijalne aranžmane tokom predstojećih proljećnih praznika i vidjeti drage prijatelje i poslovne partnere.“ istakao je Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva.

Prvog dana sajma, TO Budva organizuje promociju aktivnog/avanturističkog turizma, degustaciju domaćih vina, pršuta, sira i delicija koje pripremaju predstavnice Organizacije žena Budve. Tokom drugog dana, defileom kostimiranih članova NVO „Feštađuni“ i nastupom bubnjarske grupe „Mystic“, podmlatka jedinstvenog učitelja bubnjarske škole Dragoljuba Đuričića, biće najavljen XXI Karneval u Budvi, koji će ove godine biti održan od 28. aprila do 2. maja pod sloganom „Zajedno”. Ovaj sajamski dan će biti posvećen manifestacionom turizmu, pa će istog dana biti promovisan i program Jadranskog festivala igre, ovogodišnja svečana Ceremonija otvaranja sezone i drugi događaji od značaja. Programi ove dvije manifestacije biće posebno promovisani kroz umjetnički performans baletskog para iz beogradske baletske škole „Lujo Davičo“ i nastup gudačkog kvarteta „Habanera“.

Program trećeg sajamskog dana na štandu Budve biće posvećen prije svega najmlađima. Subota je dan kada se očekuje najviše porodičnih posjeta Beogradskom sajmu, pa je TO Budva sa posebnom pažnjom pripremila program za djecu koji će podrazumijevati face painting, zabavu sa animatorima kroz društvene igre, pravljenje figura od balona, nagradne poklone, poslastice i druge zanimljivosti u kojima će uživati kako djeca, roditelji, tako i svi drugi posjetioci.

Tokom svih dana trajanja sajma turizma u Beogradu posjetioci štanda TO Budve će biti u prilici da se upoznaju sa ponudom budvanske turističke privrede, a posebno sa proljećnim aranžmanima, uskršnjim i prvomajskim ponudama. Na poziv TO Budve odazvao se veliki broj hotelijera i izdavalaca privatnog smještaja koji su formirali cjenovnu ponudu upravo za predstojeće proljećne praznike kada se očekuje velika posjećenost, pretežno turista iz regiona.

Na moderno dizajniranom štandu TO Budve površine preko 100 kvadrata u Hali 1 Beogradskog sajma biće prisutni i predstavnici budvanskih hotela „Ami“, „Adriatic Sea Star“, „Mediteran“, „Vile Oliva“, „219“, „Katamare“, „Avala“, i HG „Montenegro stars“ kao i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i lokalne televizije Budva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti