Budva na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa Opštinom Budva i turističkom privredom grada, predstaviće destinaciju na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se ove godine održava od 23. do 26. februara, pod sloganom „Kad je odmor nije teško“.

U srijedu, 22. februara, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Turističkom organizacijom opštine Budva i Hotelskom grupom „Budvanska rivijera“ organizuje svečani koktel pod nazivom „Veče Crne Gore u Beogradu“ kojim će početi promocija objedinjene turističke ponude Crne Gore u Srbiji.

Prvog dana sajma, Turistička organizacija opštine Budva u saradnji sa Opštinom Budva i Sea Dance festivalom organizuje konferenciju za medije tokom koje će premijerno biti objavljeni detalji o devetom izdanju festivala i predstavljena prva grupa izvođača koji će ovog ljeta nastupiti na budvanskoj plaži Buljarica. Na konferenciji će govoriti Milo Božović, predsjednik Opštine Budva, Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT-ove festivalske grupacije i Zvonimir Đukić Đule (Van Gogh), muzičar.

Tokom drugog dana sajma, performansom članova NVO „Feštađuni“, plesačica i nastupom budvanske grupe „Priganitze“ biće najavljen 20. jubilarni Karneval u Budvi koji će biti održan od 28. aprila do 2. maja pod sloganom „Zaplešimo skupa, da nam srce jače lupa!“.

Treći dan nastupa na sajmu turizma u Beogradu biće posvijećen promociji Budve kao grada-finaliste kandidature za Evropsku prijestonicu kulture 2028. godine. Uz nastup gudačkog kvarteta „Habanera“, biće organizovan i prigodan koktel za partnere i prijatelje iz Srbije.

I ove godine će turistima iz Beograda i Srbije, koji su uvijek u samom vrhu liste po ukupnom broju dolazaka i ostvarenih noćenja, biti predstavljeni svi potencijali Budve, budvansko zaleđe i ponuda aktivnog turizma, prirodne ljepote, plaže, atrakcije i znamenitosti, kalendar manifestacija, gastro ponuda i smještajni kapaciteti na kompletnoj budvanskoj rivijeri.

Svi posjetioci štanda Budve biće u prilici i da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje vrijedne poklone, aranžmane i obroke, koje su pripremili predstavnici turističke privrede grada – hoteli „W Grand“, „Avala resort&villas“, „Budva“, „Maestral“, „Splendid“, „IBS Bellevue“, „IBS Slavija“, apartmani „Dragović-Pržno“ i „Adria Lux“, kao i restorani „Sambra“, „Zeleni Gaj“, „Mozart“, „Porto“, „Parma“, „Coco“, „Shanghai“, „Lucas“ i „Stari hrast“. Turistička organizacija opštine Budva je takođe pripremila lijepe promo poklone, suvenire i ruralne proizvode, dok su dame iz „Udruženja žena Budve“ pripremile ukusne primorske poslastice koje će posjetioci biti u prilici da degustiraju tokom svih dana trajanja sajma.

Na prostoru od 100 kvadrata moderno dizajniranog štanda u hali 1 Beogradskog sajma biće prisutni i predstavnici turističke privrede – hoteli „Ami“, „Katamare“, „W Grand“, „Park“, HG „Montenegro stars“ i agencija „Montera“, kao i ekipa lokalne televizije Budva. Turistička organizacija opštine Budva će u Beogradu prvi put predstaviti i nove destinacijske brošure i promotivni video materijal.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti