O projektu: Budva Nova Godina

Zaintrigirao nas je nov projekat na internetu, koji je podržala i turistička Organizacija, a zove se Budva Nova Godina. Tvorce ovog projekta, Nina Šuntića i Mića Zečeveća, smo pronašli u njihovoj kancelariji u Akademiji znanja, kako u kasnim večernjim satima rade na kompjuterima.

 

Zašto ste odabrali Novu Godinu?

Osnova ove priče je budva.com, web sajt koji uređujemo. Svake godine u ovo doba naši klijenti se orjentišu na doček Nove godine a ekipa koja radi budva.com se prilagođava tome. Ovoga puta izmjestili smo priču na posebnu adresu novagodina.budva.com.

Znajući da je doček u Budvi odavno postao brend te da je potražnja za informacijama uvijek velika, odlučili smo da odgovorimo na ozbiljniji način i napravimo sajt koji je:  informativan, funkcionalan, lako dostupan, kreativan, prilagođen svima i u prazničnom duhu. Ukratko: koristan jer samo takav ima smisla.

1410793_593213194059052_1518444385_o.jpg

Koji su motivi i uzori?

Motiva je više. Ovim projektom proširili smo našu ponudu, otvorili novo tržište, pružili dobru uslugu “kupcima” i “prodavcima”, skrenuli pažnju na sebe, ostvarili nove kontakte. Korisni smo i sebi i drugima.

Koncept smo napravili dosta brzo, uzor nam nije trebao, trebalo je samo da shvatimo da je Nova godina u Budvi za većinu ljudi “spektakl”, poput muzičkog festivala. Zašto ga ne definisati, brendirati, “Doček nove u Budvi”, zvuči moćno, prepoznatljivo.  Zar ne?

VEZAN TEKST: Budva epicentar zabave za Novu godinu

1400172_593213197392385_2038413597_o.jpg

Kako radite promociju?

Minmedia je o osnovi marketinška firma tako da nam promocija nije strana. U prvoj fazi reklamiranja sajta bazirali smo se na internet.  Sajt provršemo se putem: Google AdWords mreže,  Facebook reklama, Facebook stranice, Budva.com,  Budva.travel,  rtvbudva.me. Osim reklama radimo i na viralnom marketingu preko naše facebook stranice. 

 U drugoj fazi uključićemo radio i tv reklame a promociju u manjem obimu nećemo prekinuti ni sledećoj godini.

Trudićemo se da ispratimo cijelo dešavanje foto i video materijalom i da pružimo posjetiocima sajta uvid kako su prošli novogodišnji praznici.

  

O načinu rada, cilj

Mislim da smo napravili dobar osnov za naredne godine,  naš cilj je da ovaj sajt postane glavni informator o novogodišnjim svečanostima u Budvi.  Osnovni cilj je bio da ostvarimo nove kontakte, našim klijentima ponudimo novu uslugu a i da budemo društveno odgovoroni i korisni tako što ćemo pokušati da prenesemo dio dešavanja u Budvi.

 

I kako kompanije mogu da budu uključene u projekat?

Svako ko želi da se obrati posjetiocima sajta i eventualnom gostu i prenese detalje o svojoj novogodišnjoj ponudi može da se oglasi putem  sajta www.novagodina.budva.com: Hoteli, privatni smještaj, klubovi i restorani sa programima, ostale usluge. Svi su dobrodošli. 

941863_593213254059046_1616279313_n.jpg

 

Posjetite sajt: www.novagodina.budva.com 

i fb stranicu: https://www.facebook.com/budvanovagodina

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti