Budva predstavljena na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju

U okviru obilježavanja Nacionalnog dana Crne Gore na Svjetskoj izložbi u Dubaiju EXPO 2020, prirodne ljepote destinacije, kulturna i istorijska bogatstva, infrastrukturne turističke sadržaje, ali i potencijale za buduće investiture, predstavila je  Turistička organizacija opštine Budva u promotivnom filmu namijenjenom posjetiocima, ali i predstavnicima turističke privrede Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Predstavnici TO Budve održali su niz sastanaka sa predstavnicima agencija, među kojima su i Athiva global travel & tourism, Aviareps company, Dream destination, a najveći broj pitanja se odnosio na prirodne potencijale, klimu, atrakcije, religiju. Iskazano je veliko zadovoljstvo činjenicom da građanima UAE nije potrebna viza za ulazak u Crnu Goru.

“Velika nam je čast što upravo na ovakvom globalnom događaju imamo priliku da vam predstavimo naš lijepi grad, ali ujedno i pozovemo na povezivanje i sticanje novih partnerstava i prijateljstava. Budva je mnogo više od turističke destinacije, ona je grad sa izuzetnim prirodnim potencijalom koji već decenijama privlači najpoznatija svjetska imena iz svih oblasti društvenog života da baš u njoj provedu svoje odmore, grad koji privlači atraktivne investitore, a očekujemo da ih u budućnosti bude još više.” – naglasio je, prilikom obraćanja, Nikola Kralj, predstavnik TO Budve.

Među brojnim predstavnicima turističke privrede, promociji u Paviljonu Crne Gore na Svjetskoj izložni EXPO 2020, prisustvovali su i predstavnici budvanskih hotelijera – Budvanska rivijera, Sveti Stefan hoteli i Montenegro Stars.

Nacionalni dan Crne Gore u Dubaiju je organizovala Nacionalna turistička organizacija, u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja, turističkim organizacijama Budve, Kotora, Tivta i Bara i turističkom privredom.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti