Budva: Turski državljanin utajio porez

Službenici Sektora za brobu protiv kriminala podnijeli su juče državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu protiv turskog državljanina M.D. (41) zbog sumnje da je utajio porez, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

M.D. je navedeno krivično djelo izvršio u svojstvu izvršnog direktora i vlasnika „Kitchenett“ d.o.o iz Budve.

Naime, službenici Sektora za borbu protiv kriminala su, u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, utvrdili da je M.D. u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, na način što nije uplaćivao dnevne pazare na žiro – račun pravnog lica u iznosu od oko 441.354 eura i na taj način izbjegao plaćanje poreza na dodatu vrijednost u iznosu od oko 52.251 eura", piše u saopštenju UP-a.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti