Budva ugostila 45 hiljada turista

Budva ugostila 45 hiljada turista


Da je metropola turizma više nego dobro popunjena i druge sedmice avgusta, potvrđuju i najnoviji podaci Turističke organizacije Budve, po kojima na prostoru od Jaza do Buljarice boravi 45 hiljada turista, što je jedan odsto više nego u istom periodu prošle godine.

„Od ukupnog broja gostiju, njih 90 odsto, ili 41.448 su inostrani, dok je 3.536 domaćih turista. U hotelima boravi 13.832 gostiju, što je popunjenost na niovu prologodišnje, u kampovima je za trećinu više turista, i evidnetirano je 439. U privatnom smještaju procjena je da boravi 30.382 gostiju, što je popunjenost tog vida smještaja na nivou prošlogodišnje.“ -navodi se u sedmičnom izvještaju TO Budve.

 

http://primorskenovine.me/index.php/vjesti/item/196-turisti-zadovoljni-budvom

 

http://primorskenovine.me/index.php/vjesti/item/142-budva-gosti

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti