Budva: Uhapšene tri osobe po Interpolovoj potjernici

Budvanska policija je u saradnji sa službenicima Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju juče uhapsila tri međunarodno tražena lica.

Iz Uprave policije saopštili su da su na osnovu operativnih saznanja policijski službenici su na području opštine Budva pronašli i lišili slobode M.T. (40) iz Bosne i Hercegovine, za kojim je raspisana potjernica NCB Interpol-a Sarajevo zbog krivičnih djela teške tjelesne povrede i teške krađe.

"Slobode su lišeni i A.U. (39) i A.M. (52), državljani Ruske Federacije, za kojima su raspisane međunarodne potjernice NCB Interpol-a Moskva zbog krivičnog djela mito - davanje mita u izuzetno velikim razmjerama koje je izvršila organizovana grupa od člana člana", navode iz Uprave policije.

Ističu da su nakon dobijanja informacija od strane NCB Interpola Podgorica u vezi sa traženim licima, službenici Stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Budva su u vrlo kratkom vremenskom periodu, preduzimajući opsežne provjere i aktivnosti na više lokacija u Budvi, utvrdili gdje se nalaze tražena lica i iste lišili slobode na osnovu međunarodnih potjernica.

Oni će, zaključuju iz UP, biti privedeni sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti