Budvani se tukli, vrijeđali , nepristojno se ponašali

Nepristojno i bezobzirno ponašanje, fizički napadi, grubo vrijeđanje ,izazivanje posjećaja ugroženosti, najčešći su bili prekršaji narušavanja javnog reda i mira tokom prošle godine. To stoji u izvještaju o radu Centra bezbjendosti Budve za 2017.U toku 2017 godine na području CB Budva počinjeno je ukupno 130 narušavanja iz JRM-a. u kojima je evidentirano 349 prekršaja iz Javnog reda i mira.Prema strukturi prekršaja po mjestu izvršenja, prekršaji su uglavnom počinjeni na trgovima i ulicama (71), odnosno restoranima, noćnim klubovima i diskotekama (20 ), stanovima i porodičnim kućama (1 ), ostalim mjestima (38) .


U najvećem broju slučajeva prekršaji su počinjeni od strane jednog izvršioca u 71 slučaja, i nijesu imali teži karakter, mada je u 31 slučaju JRM narušen u grupi od 2 lica, odnosno u grupi od 3 i više lica u 28 slučaja.
U svim dogadjajima po saznanju za narušavanje JRM-a postupalo se blagovremeno i efikasno što je i rezultiralo podnošenjem 131 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, takođe su izvršioci privedeni ili zadržani i po obradi privedeni nadležnim organima za vođenje prekršajnog postupka.


U toku 2017. godine 243 lica su obuhvaćena zahtjevom za pokretanje prekršajnog postupka.
U okviru izvršene analize prema broju narušavanja koji su počinjeni u toku prošle godine (140 ) može se konstatovati da je broj počinjenih narušavanja iz JRM-a manji za 10 narušavanja , a broj lica koja su obuhvaćena zahtjevima podnešenih Sudu za prekršaje manji za 7 lica.


Jedan od najznačajnijih segmenata za bezbjednost gradjana je očuvanje stabilnog JRM-a, posebno sa aspekt bezbjednosti svih gradjana i posjetilaca- turista kako bi se ostvario puni bezbjednosni ambijent i očuvali mir i bezbjednost gradjana.


U izvještajnoj godini izvršena je analiza prekršaja iz Zakona o JRM-u tako da se kao uzroci prekršaja mogu
najčešće izdvojiti :
- prekomjerna upotreba alkohola ,
- narušeni medjuljudski odnosi,
- neblagovremeno prijavljivanje narušavanja JRM-a,
- neprofesionalno postupanje lica iz zaštitarskih firmi i
- nedozvoljeno točenje alkohola maloljetnim licima.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti