Budvaninu i Podgoričaninu ukupno 30 dana zatvora zbog teških saobraćajnih prestupa

Budvani S.K. (25 ) oglašen je pred Sudom za prekršaje u Budvi krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i novčanom kaznom u iznosu od 150 eura.

“ Njemu je sutkinja Magdalena Mijić izrekla sankciju jer je u postupku dokazano da je istog dana u lokalnoj saobraćajnici u Budvi motociklom bez registarskih oznaka izvršio preticanje kolone vozila, da bi, nakon što je zaustavljen od strane patrole policije preliminarnim ‘droga’ testom utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu, nakon čega je isti odbio da se podvrgne laboratorijskoj analizi urina u zdravstvenoj ustanovi”, saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

U odvojenom postupku , kako je kazao Đukanović, na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana osuđen je Podgoričanin M.R. (49) jer je preliminarnim ‘droga’ testom, koji je potvrđen i laboratorijskim testom urina u zdravstvenoj ustanovi, utvrđeno da je istog dana upravljao specijalnim teretnim vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Obojici okrivlljenih su uz kaznu izrečene i zabrane upravljanja vozilima u trajanju od po 4 mjeseca i po 3 kaznena boda.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti