Budvaninu određen pritvor do 30 dana

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je pritvor državljninu Kosova Viktoru Neziraju (21) do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva.

Pavićević je Neziraja saslušao u prisustvu branioca, te je prihvatio predlog tužioca da mu se odredi pritvor.

Neziraj živi u naselju Palestina u Lastvi grbaljskoj. Sumnjiči da je organizovao krijumčarenje 17 migranata preko Jadranskog mora u Italiju.

Iz policije je saopšteno da uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

"On je, kako se sumnja, radi sticanja novčane dobiti organizovao nabavljanje čamca i neophodne opreme za plovidbu (pojasevi za spasavanje, vesla, kompas itd), a zatim organizovao prevoz lica kao i određivanje lokacije, plaža "Jaz" Budva, sa koje je grupa po instrukcijama osumnjičenog isplovila 29.01.2018. godine prema vodama Italije", saopšteno je iz policije

 

VEZANO: Budvanin organizovao prevoz azilanata u Italiju, danas saslušanje

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti