"Budvanska rivijera" u 2023. ostvarila profit od 1,9 miliona eura

Najveća državna kompanija, Hotelska grupa “Budvanska rivijera”, ostvarila je u 2023. godini pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 1.916.442.

To je utvrdio Odbor direktora na prekjuče održanoj sjednici , prenose Vijesti.

Kako je “Vijestima” nezvanično rečeno, ostvarena dobit bi bila značajno veća da nije pristigla pravosnažna sudska presuda po kojoj je HG “Budvanska rivijera” u obavezi da plati dug Opštini Budva na ime izuzimanja zemlje starobudvanskoj porodici Luketić, prije više od šest decenija.

Poslovanje sa dobitkom nastavak je pozitivnog trenda HG “Budvanska rivijera” iz 2022. godine.

Odbor direktora je na prekjučerašnjoj sjednici razmatrao i Nacrt izvještaja nezavisnog revizora koji je dao pozitivno mišljenje na poslovanje HG “Budvanska rivijera” prošloj godini.

Time je eksterna revizija konstatovala da finansijski iskazi, u svim materijalno značajnim aspektima, prikazuju istinit i objektivan prikaz finansijskog stanja Društva, poslovnog uspjeha i novčanih tokova.

Odbor direktora je razmatrao i godišnje finansijske izvještaje, izvještaj menadžmenta i izvještaj o poslovanju za 2023. godinu. Svi izvještaji, kako je “Vijestima” rečeno, biće dostavljeni na odlučivanje na redovnoj Skupštini akcionara koja će biti sazvana u zakonskom roku.

HG “Budvanska rivijera” nalazi se na tzv. “bijeloj listi” Poreske uprave, odnosno u prošloj godini uredno su izmirivane sve obaveze prema državi, zaposlenima, bankama i dobavljačima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti