Cijene i u novembru rasle

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u novembru 2021. godine u odnosu na oktobar 2021. godine u prosjeku su više za 0,3 odsto.

To se navodi u analizi Uprave za statistiku. Potrošačke cijene u novembru 2021. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine, u prosjeku su više za 4,4%. Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena: goriva i maziva za motorna vozila; mlijeka, sira i jaja; hljeba i žitarica, mesa; odjeće; čvrstih goriva; ulja i masti. Potrošačke cijene u periodu januar-novembar 2021. godine, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, u prosjeku su više za 2,2%.
Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga prema namjeni potrošnje, u novembru 2021. godine u odnosu na prethodni mjesec, zabilježen je rast cijena u grupama: Prevoz (1,3%); Hrana i bezalkoholna pića (0,4%); Stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva (0,2%); Ostala dobra i usluge (0,1%), dok je pad cijena zabilježen u grupama: Hoteli i restorani (-0,5%); Komunikacije (-0,1%).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti