Cilj Crne Gore je turizam koji živi 365 dana godišnje, a od danas počinje da živi i novi crnogorski brend, konferencija “Povezivanje turističkih destinacija”

“Cilj Crne Gore je turizam koji živi 365 dana godišnje, a od danas počinje da živi i novi crnogorski brend, konferencija “Povezivanje turističkih destinacija” , kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović na otvaranju Bridging Tourism Destinations Conference Montenegro u Budvi.

Konferencija je okupila predstavnike 27 država i stručnjake u oblasti turizma koji će kroz panel diskusije, prezentacije i umrežavanje u naredna dva dana razmijeniti iskustva i dati odgovore na aktuelne izazove u toj oblasti.

Konferenciju “Povezivanje turističkih destinacija” organizovalo je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma CG u saradnji sa Montenegro - Wild Beauty i Ministarstvom turizma Maldiva.

Ministar turizma Maldiva Abdulla Mausoom u Crnoj Gori je po prvi put:

“Mislim da je ova konferencija veoma važan korak. Turizam nije za jednu destinaciju. Turizam je da bude globalan i povezivanje destinacija je korak naprijed. I iako su Maldivi daleko, početak ovog povezivanja je doveo mene i moju delegaciju izdaleka, da budemo dio ove revolucionarne inicijative, na čemu vam čestitam,” kazao je Mausoom.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti