“Crna Gora je za nas veoma popularna destinacija jer nudi široku lepezu ponuda“

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Austrije, Nacionalna turistička organizacija je predstavila turističku ponudu i organizovala poslovnu radionicu za predstavnike turističke privrede Crne Gore i turoperatore iz Austrije, koja je održana 16. novembra tekuće godine u Beču.

Imajući u vidu rastuće interesovanje sa ovog tržišta, s obzirom na to da tokom prvih devet mjeseci bilježimo dolazak dvostruko  više gostiju u odnosu na isti period prethodne godine, u Beču je predstavljena aktuelna turistička ponuda Crne Gore. Pored ponude sun & sea, predstavljene su i mogućnosti za aktivni odmor, zimske ponude, ponude za duži boravak turista tokom zimskih mjeseci (long stay). Posebna pažnja posvećena je promociji crnogorske kulturne baština i prirodnih dobara koji destinaciju čine jedinstvenom. To je bila i prilika da se turoperatorima iz Austrije predstave smještajni kapaciteti kojim Crna Gora raspolaže i  novi renomirani hotelski brendovi čije je otvaranje najavljeno do 2025. godine.  Imajući u vidu dobru aviopovezanost otvara se mogućnost da sve više austrijskih turista posjeti i odmor provede u Crnoj Gori.

„Jadranska obala je izuzetno popularna destinacija za austrijsko tržište. Radionica je pokazala da postoji veliko interesovanje za Crnu Goru. Renomirani turoperatori su prisustvovali radionici, veoma smo zadovoljni odazivom i nadamo se da ćemo dovesti nove grupe turista u vašu zemlju“, kazao je predstavnik marketing agencije Aviareps, Simon Bopp.
Otvaranjem direktne linije na relaciji Beč-Tivat-Beč, austrijska nacionalna avio kompanija Austrian Airlines stvorila je uslove za generisanje većeg turističkog prometa sa ovog tržišta. Letovi na relaciji Beč-Tivat-Beč počeće 13. maja naredne godine i održavaće se tri puta nedeljno – ponedeljkom, srijedom i subotom, što predstavlja dobru priliku za Crnu Goru kao njihovo potencijalno turističko odredište tokom ljetnje turističke sezone.

Osim prezentacije, organizovana je i poslovna radionica koja je okupila oko 15 najznačajnijih austrijskih turoperatora, među kojima je većina onih koji do sada u svojim programima nisu imali Crnu Goru. Radionica je organizovana u cilju ugovaranja buduće saradnje na planu organizovanog dolaska turista iz Austrije, pa se očekuje i da će sastanci rezultirati novim ugovorima.

Posebno oduševljenje iskazao je Mihah Ribar ispred agencije Reisegenuss koji se raduje budućoj saradnji, te ističe da je Crna Gora jako lijepa zemlja koja ima mnogo toga da ponudi.

„Divno je što se Crna Gora promoviše u Austriji i smatram da ima veliki potencijal. Ima dosta mogućnosti, od kulturnih atrakcija do aktivnog odmora, tako da nudi veoma široku lepezu ponuda. Jedan od načina kako ćemo vašu državu promovisati jeste u školama, tako da će učenici zajedno sa nastavnicima dobiti priliku da posjete Crnu Goru“, kazala je Lisa Grandits ispred Grandits Reisen.

Predstavnica turističke agencije Next Travel kazala je da su ove godine od tri austrijska turoperatora imali goste, koji su boravili u Crnoj Gori i svakodnevno imali izlete.
Radionica je bila odlično organizovana na kojoj su bili sve novi turoperatori, a nama je  veoma bitno da nisu oni koji već imaju svoje partnere. Održali smo veoma ozbiljne razgovore i raduje me što su svi do jednog zainteresovani da dođu u Crnu Goru“, istakla je predstavnica turističke agencije Next Travel.

Poslovna radionica je bila prilika i da lokalne turističke organizacije obave razgovore sa turoperatorima, te je tom prilikom predstavnica LTO Budve poručila da je veoma zadovoljna učešćem.

„Zainteresovani turoperatori većinom nikad nisu bili u Crnoj Gori, te smo tako imali jedinstvenu priliku da im približimo našu zemlju na lijep način. Pokazali su veliko interesovanje, pogotovo što postoje direktni letovi sa Crnom Gorom. Nadamo se saradnji sa njima“, kazala je predstavnica LTO Budve.

Predstavnica NTO CG Dušanka Pavićević, kazala je da Austrija za nas predstavlja veoma važno tržište, te da želimo da pošaljemo poruku austrijskim turistima da Crna Gora ima toliko toga da ponudi.

„Prekrasne plaže, nacionalni parkovi, veličanstvene planine, UNESCO lokaliteti, nevjerovatni Bokokotorski zaliv, nepregledni kanjon Tare, jedinstvena seoska domaćinstva, naša tradicija, istorija i kultura zajedno sa našom kuhinjom, učiniće odmor u Crnoj Gori nezaboravnim“, kazala je predstavnica NTO CG.
Pored NTO CG, na poslovnoj radionici su učestvovali predstavnici lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Kolašina i Budve, hotela Avala Resort & Villas i turističke agencije Next Travel.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti