Crna Gora kao destinacija za vjenčanja predstavlja se na kongresu organizatora vjenčanja Destination Wedding Planners na Rodosu

Crnogorski kongresni biro u okviru Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i hotel Regent Porto Montenegro učestvuju na Kongresu destinacijskih organizatora vjenčanja Destination Wedding Planners koji se održava od 9. do 12. novembra na ostrvu Rodos, u Grčkoj.

Riječ je o sedmom izdanju događaja koji se ove godine održava u partnerstvu sa Nacionalnom turističkom organizacijom Grčke i okuplja oko 350 profesionalnih organizatora vjenčanja, iz više od 40 zemalja, koji su u potrazi za novim destinacijama,
idejama i platformama za proslavu vjenčanja. Pored toga, u fokusu događaja je i istraživanje kako bi ovaj sektor trebao reagovati u danima pandemije, kada parovi širom svijeta nestrpljivo čekaju svoja vjenčanja iz snova.
Predstavnici Crnogorskog kongresnog biroa Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i hotela Regent prilikom brojnih sastanaka sa nekim od najvećih i najboljih organizatora vjenčanja i agencija specijalizovanih za ovaj vid ponude, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Poljske, Ukrajine, Italije, Portugala, Švajcarske i drugih zemalja, predstavili su ponudu destinacije i prednosti organizacije vjenčanja u Crnoj Gori.
„Raznovrsnost prirodnih ljepota, bogato kulturno-istorijsko nasljeđe, luksuzna ponuda modernih hotela, mediteranska klima, neki su od razloga koji Crnu Goru čine atraktivnom destinacijom za vjenčanja. Pojednostavljene procedure sklapanja brakova i činjenica da se službeni brakovi registrovani u Crnoj Gori priznaju u svim zemljama svijeta, dodatne su prednosti zbog kojih sve više parova iz Evrope i svijeta poslednjih godina bira da svoje vjenčanje organizuje na nekoj od atraktivnih lokacija u našoj zemlji.
Organizacija luksuznih vjenčanja predstavlja turističku nišu sa velikim potencijalom, u okviru segmenta kongresnog turizma čiji je razvoj od izuzetnog značaja za produženje turističke sezone u Crnoj Gori“ istakla je direktorica Crnogorskog kongresnog biroa
Aleksandra Maksimović. “Organizatori vjenčanja (wedding planners) koji imaju zadatak da organizuju bajkovita tzv. destinacijska vjenčanja za imućne klijente iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, SAD-a, Savezne Republike Njemačke, Ukrajine i Rusije su iskazali veliko interesovanje za organizaciju vjenčanja na lokacijama u Crnoj Gori poput nacionalnih parkova, skrovitih lokacija sa predivnim pogledom, zgrada muzeja i plaže.
Agenti nisu krili oduševljenje činjenicom da uz netaknutu prirodu i pregršt spektakularnih prirodnih lokacija, Crna Gora obiluje najeminetnijim brendovima luksuznog hotelijerstva koji se nalaze blizu navedenih mikro destinacija što olakšava kreiranje i realizaciju ponude “po mjeri” i najzahtjevnije klijentele. Uz pohvalu naše prisutnosti na sajmu koji se bavi segmentom luksuznih vjenčanja, posebnu pažnju privukla im je diversifikovana ponuda hotela Regent koji, pored svojih smještajnih kapaciteta i prostora za vjenčanja, u ponude uvrštava i glamurozni bazen jaht kluba Porto Montenegro-a i inspirativan prostor Muzeja nautičkog nasljeđa”, ocijenila je Marija Delibašić, direktorka prodaje hotela Regent Porto Montenegro. Imajući u vidu da ovaj događaj okuplja neke od najvećih i najboljih profesionalaca za organizaciju vjenčanja, predstavlja odličnu priliku za promociju Crne Gore kao destinacije za vjenčanja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti