Crna Gora nastavlja da privlači pažnju mnogobrojnih stranih medija

Nakon novinarke iz Belgije, juče je Budvu posjetio Florian Sanktjohanser, novinar prestižnog i jednog od najstarijih travel magazina u Njemačkoj “Merian”.

Prema najavama NTO, nakon posjete Crnoj Gori, njemački novinar će napisati reportažu za magazin "Merian" o utisku i kompletnoj turističkoj ponudi, koji će biti objavljen na tržištu Njemačke pred početak glavne turističke sezone.

U višečasovnoj posjeti gradu, gost je saznao o istoriji Budve kroz obilazak Starog grada, Citadele i budvanskog muzeja, kao i o cjelokupnoj turističkoj ponudi, zahvaljuljući angažovanjem predstavnika TO Budva i JU Muzeji i galerije Budve.

Do kraja nedjelje se očekuje još jedna studijska grupa medija iz Njemačke, kao i iz Velike Britanije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti