Crna Gora peta na listi najboljih evropskih zemalja za one s manjim budžetom

Web stranica za putovanja TravelAwaist objavila je listu najboljih evropskih zemalja za ljude s manjim budžetom, a na listi se na petom mjestu našla Crna Gora.

Oni su naveli kako ove zemlje savršene za putnike koji traže kulturu, istoriju i prirodne ljepote, a ne žele potrošiti mnogo novaca na putovanja.

Tako se na prvom mjestu , kako prenosi klix.ba, našla Mađarska sa svojim glavnim gradom Budimpeštom. Iako se Mađarska smatra jednom od najskupljih zemalja za posjetu u istočnoj Evropi, ona je i dalje jedna od najjeftinijh lokacija u Evropi, koje pruža bogatu kulturu i odličnu gastronomsku ponudu.

Zemlje iz regiona koje su se našle na ovoj listi su Slovenija (na trećem mjestu) i Crna Gora (na petom mjestu). Glavni grad Slovenije Ljubljana opisali su kao jedan od najpodcijenjenijih evropskih gradova, čije su cijene muzeja i značajnih mjesta izuzetno niske zbog nedostatka turista.

Ipak za Crnu Goru tvrde da je moguće potrošiti nešto više, jer pruža luksuzne smještaje. Budva, Kotor i Herceg Novi su mjesta koja bi trebalo posjetiti, a navode da se ne bi trebao propustiti i Tivat, jer se tu nalazi, kako kažu, najbolji burek i pite.

Na listi su se pronašle još i Slovačka koju smatraju domom brojnih mjesta svjetske baštine UNESCO-a te Portugal, gdje su naveli da ova država nudi dosta besplatnih atrakcija kao što su tvrđave i muzeji.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti