Crna Gora predstavila turističku ponudu u Novom Sadu, promotivni događaj organizovala Turistička organizacija opštine Budva

“Turisti iz Vojvodine i cijele Srbije uvijek su rado viđeni gosti na budvanskoj rivijeri. Povezuje nas vjekovno prijateljstvo, ista kultura, senzibilitet i emocije prije svega. Ove godine smo, možda više nego ikada, spremni za jedno ljeto druženja i zajedničkog uživanja. Cijene su nikada povoljnije, a ulazak u državu potpuno slobodan” – istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva juče u Novom Sadu na svečanom koktelu sa medijima, organizovanom u okviru regionalne promotivne kampanje.

U ime Nacionalne turističke organizacije Crne Gore prisutne zvanice je pozdravila Ljiljana Čukić, a da su budvanske i crnogorske plaže sređene i spremne da prime goste iz regiona potvrdio je i Blažo Rađenović, predsjednik borda direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Novosadski Trg Slobode danas je bio “preplavljen” promotivnim materijalom crnogorskih turističkih destinacija koje su dijelili mladići i djevojke iz “Udruženja Lovćenac” u crnogorskim i paštrovskim nošnjama.

U hotelu “Pupin” u Novom Sadu organizovan je susret budvanske privrede, predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističkih agencija iz Vojvodine. Svoje objekte su zainteresovanim agentima predstavili budvanski hoteli: “Ami”, “Park”, “219”, “Palma”, Hotelske grupe – “Budvanska rivijera” i “Montenegro stars”, Udruženje privatnog smještaja Crne Gore i vile – “D&B” iz Budve i “Nadalina” iz Bečića.

Uslijedio je svečani koktel u restoranu “Zak” kojem su prisustvovali predstavnici Nacionalne turističke organizacije i lokalnih turističkih agencija iz Kolašina, Pljevalja, Ulcinja, Bara, Tivta, Kotora, Žabljaka i Podgorice.

Predstavnici turističkih organizacija Budve, Podgorice, Kolašina, Bara i Kotora, u saradnji sa svojim turističkim privredama, obezbjedili su i brojne vrijedne nagrade. Budvanski hotelijeri posebno su bili “široke ruke”, pa su tako paket aranžmane u svojim objektima poklonili Apartmani “Maris”, hotel “Grbalj”, hotel “Slovenska plaža” i hotel “Slavija”.

Pored brojnih predstavnika medija iz Vojvodine, sa predstavnicima turističkih centara Crne Gore družili su se u opuštenoj atmosferi i Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, Branislav Knežević, direktor TO Novi Sad, Nataša Pavlović, direktorka TO Vojvodine, popularni crnogorski glumac Božo Zuber, Robert Čoban, vlasnik izdavačke kuće “Color press group” i mnogi drugi.