Crna Gora predstavljena kao “Dragulj Jadrana“ u australijanskom magazinu 21. 08. 2023

Crna Gora predstavljena je kao atraktivna destinacija na osam stranica u jednom od najuticajnijih australijanskih magazina koji je specijalizovan za putovanja “Luxury Travel“.

Članak pod nazivom “Dragulj Jadrana“, koji potpisuje novinarka Belinda Kreigi (Belinda Craigie) rezultat je studijske posjete Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i predstavlja značajan korak ka unapređenju međunarodne vidljivosti i promociji Crne Gore među australijanskom publikom.

Sa impresivnim fotografijama Bokokotorskog zaliva i sjevera naše zemlje, ovaj članak nudi čitaocima uvid u mnoge aspekte turističke ponude Crne Gore, s posebnim fokusom na prirodne ljepote, kulturu i odlične hotelske kapacitete.

Belinda Kreigi u ovom članku navodi da je apsolutno oduševljena Crnom Gorom i da je vrlo teško opisati pejzaže koji nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

“Za crnogorske prejzaže nijedan epitet ne može biti pretjeran. Visoke planine koje se susreću sa blistavim Jadranskim morem bude osjećaj strahopoštovanja. Herceg Novi, Tivat i Kotor prepuni su divnih mjesta, istorije, kulture, ali posjeduju i odličnu luksuznu ponudu“, navodi Kreigi.

U članku se ističe da je put do Kotora preko Njeguša jedan od puteva koji pruža najljepši prizor.

“ Impozantne krečnjačke planine skoro izgledaju kao da su naslikane: njihovi mekani, praškasti

tonovi su u suprotnosti sa njihovim grubim formacijama i mirnom vodom zaliva. Vidim lokalce kako sjede ispred kafića na rivi, i razmišljam da bi to moglo biti jedno od najveličanstvenijih mjesta na svijetu na kojem možete pijuckati jutarnju kafu“, navodi se u članku.

Osvrćući se na bogato kulturno nasljeđe Crne Gore, autorka ovog članka piše da bogata istorija čini destinaciju atraktivnom i jedinstvenom.

„Istorija, drevna i moderna, imala ogroman uticaj na arhitekturu, kulturu i tradiciju – čineći je fascinantnom na svakom koraku“, zaključila je ona.

Magazin “Luxury Travel” je osnovan 2000. godine i predstavlja najstariji časopis u Australiji posvećen luksuznim putovanjima. Sa preko 10.000 čitalaca po štampanom izdanju, “Luxury Travel” predstavlja jedan od uticajnijih magazina iz oblasti putovanja u Australiji.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti