Crna Gora sve popularnija destinacija za poslovna putovanja

Crnogorski kongresni biro u okviru Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, predstavlja ponudu destinacije za poslovna putovanja na sajmu IMEX 2024, koji se održava u periodu od 14-16. maja, u Frankfurtu.

Direktorica Crnogorskog kongresnog biroa Aleksandra Maksimović, poručila je da je Crnogorski kongresni biro – Montenegro Convention Bureau (MCB) posvećen jačanju kapaciteta za razvoj poslovnog turizma i promociji Crne Gore kao atraktivne destinacije za organizaciju raznovrsnih poslovnih događaja, poput konferencija, kongresa, poslovnih sastanaka, motivacionih (incentive) putovanja i drugih.

“Zajedno sa Privrednom komorom Crne Gore, članovima MCB predstavnicima turističkih agencija, hotela sa konferencijskim kapacitetima i lokalnom turističkom organizacijom Budve, i ove godine učestvujemo na jednom od najvećih specijalizovanih kongresnih sajmova u Evropi, sajmu IMEX u Frankfurtu, što predstavlja priliku za susret sa profesionalnim organizatorima događaja (hosted buyers) iz cijelog svijeta i dalje pozicioniranje destinacije na mapi poslovnog turizma. S obzirom na veliki broj održanih sastanaka i grupnih prezentacija na našem štandu, primjetno je da je tražnja u porastu i da je Crna Gora sve popularnija, te očekujemo da će učešće na sajmu rezultirati većim brojem poslovnih događaja u našoj zemlji, u periodu koji predstoji”, istakla je Maksimović.

Pored velikog broja individualnih sastanaka, predstavnici NTO CG održali su i prezentacije za grupe agenata iz SAD, Kanade, Latinske Amerike i Njemačke.

Sajam IMEX u Frankfurtu, koji se održava po 22. put, okupio je preko 3800 globalnih organizatora poslovnih događaja i više od 2900 izlagača, pružaoca usluga iz oblasti kongresnog turizma iz cijelog svijeta, uključujući nacionalne i regionalne kongresne biroe, hotelske grupe, prostore za posebne događaje, kompanije za krstarenje, avio-kompanije, spa rizorte i sl.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti