Crnoj Gori dodijeljena nagrada za omiljenu turističku destinaciju u Londonu

Crnoj Gori je dodijeljena prestižna nagrada Travel Gossip Awards 2023. u kategoriji “Omiljena skrivena destinacija”, od strane turističkih agenata iz Velike Britanije.

Riječ je o prestižnom događaju “Travel Celebration“, u okviru kojeg su turistički agenti iz Velike Britanije putem online platforme “Travel Gossip“ glasali za najpoželjniju destinaciju.

Za ovu titulu Crna Gora se takmičila sa svjetskim destinacijama kao što su: Halkidiki (Grčka), Kostarika, Britanska Kolumbija (Kanada) i Bekija (Sveti Vinsent i Grenadini).

Zadovoljstvo nam je što je Crna Gora u ovako jakoj konkurenciji dobila prestižnu nagradu, koja može doprinijeti unaprijeđenju imidža i boljem pozicioniranju destinacije. Imajući u vidu da je britansko tržište strateški važno za Crnu Goru, posebno nam je drago što smo nagrađeni od strane turističkih agenata sa ovog tržišta. Tokom prethodne godine zabilježeno je pet puta više turista iz Velike Britanije u odnosu na 2021. godinu, a ova nagrada nas ohrabruje da će se takvi trendovi u budućnosti nastaviti“, kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore dr Ana Tripković Marković.

Ova nagrada doprinosi promociji Crne Gore kao turističke destinacije u Velikoj Britaniji, budući da je Travel Gossip specijalizovana platforma koja putem društvenih mreža, e-marketinga i road show-a okupila hiljade turističkih agenata i turoperatora sa ovog tržišta.

Dodjela prestižnih nagrada Travel Gossip-a, “The Travel Celebration“ održana je 28. marta tekuće godine u Londonu, u saradnji sa Gold Medal, Pure Lukuri, Cruise Plus i Incredible Journeis.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti