Da li je naše more sigurno?

Pogibija poljskih turista u sudaru jahte i jedrilice, te nedavna stravična smrt albanskih turista u Ulcinju kada je skuter naletio na takozvanu bananu na kojoj su bili majka i sin, samo opominje - da li je naše more sigurno?

 Gotovo da nema sezone kada se ne dogode ovakve tragedije - podsjećamo na smrt turista prošle godine na pedolini kod Jaza, još više budi sumnju, koliko nadležni kontrolišu ko sve upravlja plovilima na našem moru.


Da li se ovakve tragedije, koje šalju ružnu sliku o Crnoj Gori u sezoni se mogu izbjegnuti? Samo su neka od pitanja koja se postavljaju u javnosti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti