Dan širuna

Dan širuna

Dan širuna, tradicionalna pučka fešta, već punih 50 godina označava i kraj ljeta.

Opština,Turistička organizacija opštine Budva, i Klub za sportski ribolov „Širun“ u subotu 5. oktobra organizuju 48. tradicionalnu manifestaciju „Dan Širuna“.

Program ove manifestacije, sa tradicijom dugom skoro pola vijeka, i ove godine će biti cijelodnevan, sa bogatim kulturno-zabavnim, dječijim, sportskim i muzičkim sadržajem.

Program počinje u 16.30 h defileom „Gradske muzike Budve“ sa budvanskim mažoretkama i feštađunima od „stare autobuske“ do centralne bine ispred Starog grada, gdje će održati koncert.

U 17h slijedi otvaranje manifestacije gdje će se prisutnima obratiti Predjednik Opštine Lazar Rađenović i gospodin Tiho Fabris.

Od 17.10 h slijedi dječiji program, u kome ce učestvovati gimnastički klub iz Budve, dječiji hor iz 2. Osnovne skole Budva i vrtić iz Budve.

Zatim slijedi zabavno-muzički program gdje će posjetioci imati priliku da učestvuju u sportskim igrama poput vuče konopa, trke u vrećama, skidanje pršute sa jarbola itd.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti