Dan Širuna po 50ti put u subotu, 3. oktobra

U subotu, 3. oktobra, ispred zidina Starog grada u Budvi, Turistička organizacija opštine Budva, Opština Budva i KSR „Širun“ organizuju 50. jubilarni „Dan Širuna“!
Program ove fešte od ribe, vina i muzike, sa tradicijom dugom pola vijeka, i ove godine će biti cjelodnevan, sa bogatim zabavnim, dječijim, sportskim i muzičkim sadržajem.

Svakako nainteresantniji dio za sve posjetioce biće degustacija ribe, vina i piva i večernji koncert klape "Trio gušt"!

Program počinje u 16.30h defileom „Gradske muzike Budve“ sa budvanskim mažoretkama i „Feštađunima“ od stare autobuske do centralne bine ispred Starog grada, gdje će održati koncert.

U 17h će gospodin Tiho Fabris, predsednik KSR „Širun“ i gospodin Srđa Popović, predsednik Opštine Budva, pozdraviti sve prisutne i održati govore. Od 17.10h. slijedi raznovrstan dječiji program, muzički program i zabavni dio programa kada će posjetioci imati prilike da učestvuju u sportskim igrama poput vuče konopa, trke u vrećama, skidanje pršute sa jarbola itd.

Sve prisutne će u sklopu muzičkog dijela programa zabavljati klape „Harmonija“ i „Jedinstvo“, zatim budvanski „Feštađuni“, Monika Knezović, KUC „S.M. Ljubisa“ i „Teatar 303“. Za kraj programa nastupiće, publici više nego omiljena, klapa „Trio gušt“!

Tokom manifestacije „Dan Širuna“, kao i uvjek do sada, za posjetioce je organizovana i degustacija velikih količina ribe, piva i vina, a u skladu sa jubilejem, Turistička organizacija opštine Budva pripremila je, očekivano, i spektakularan vatromet.

Program

16.30h – Defile Gradske muzike Budve, sa budvanskim mažoretkama (KUC “S.M.Ljubiša” i “Fešta”) i NVO “Feštađuni”, od Stare autobuske do glavne bine;

16.45h – Koncert Gradske muzike Budve (sa mažoretkama i Feštađunima);

17.00h – Pozdravni govori:
– Tiho Fabris, Predsjednik KSR “Širun”,
– Srđa Popović, Predsjednik Opštine Budva;

17.10h – Dječiji program:
– Dječiji vrtić “Winnie the Pooh”,
– Solista – Lana Asja Dabović,
– Gimnastičarski klub Budve,
– Solista – Lana Asja Dabović
– Dječiji dramski studio – “Morski igrokaz” recitacije i pjesme,
– Solista – Lana Asja Dabović,
– “In dance” plesna škola.;

18.00h – Koncert klape “Harmonija”;

18.25h – Nastup NVO “Feštađuni”;

18.35h – Sportske igre – skidanje pršute sa jarbola;
– Igre na bini – šeširi, vuča konopa, trka u vrećama – voditelj Niko Krpa;

19.10h – “Teatar 303”;

19.20h – Monika Knezović;

19.45h – Nastup KUC “S. M. Ljubiša”;

20.10h – “Teatar 303”;

20.40h – Koncert klape “Jedinstvo”;

21.10h – Koncert klape “Trio Gušt”.

*Vatromet!
foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti