Dan širuna u subotu, 06. oktobra

Tradicionalna pučka fešta od ribe, vina i piva „Dan širuna“ će se ove godine održati u subotu, 06. oktobra ispred zidina Starog grada u Budvi.

Program manifestacije će biti bogat i raznolik, a započeće u 16:30h defileom Gradske muzike Budve i NVO „Feštađuni“.


Manifestacija će zvanično biti otvorena u 17h, nakon čega će uslijediti dječji i omladinski program, sportske igre (skidanje pršuta sa grede u gradskoj luci, igre na bini, povlačenje konopa ispred bine....), koncert folklornog ansambla KUC „Stefan M. Ljubiša“ i koncerti klapa „Harmonija“ i „Jedinstvo“.
Tokom manifestacije turisti, gosti i mještani će uživati uz besplatnu degustaciju ribe, vina i piva.


Sve ljubitelje dobre muzike od 21h očekuje koncert jedanog od najpopularnijih izvođača iz regiona Gorana Karana koji će izvesti svoje najveće hitove.

Organizatori 53. „Dana širuna“ su KSR „Širun“ i Turistička organizacija opštine Budva.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti