Danas 55. Dan širuna

Program 55. Dana širuna će početi već od 16 sati i 30 minuta, defileom Gradske muzike i budvanskih Feštađuna od stare autobuske stanice do bine ispred Starog grada. Uslijediće svečano otvaranje manifestacije, gdje će prisutne posjetioce pozdraviti Tihomir Fabris, predsjednik Kluba za sportski ribolov na moru “Širun”.

U nastavku programa, od 17 sati, koncerte će održati Gradska muzika Budve i ženska vokalna grupa “Harmonija”, nakon čega će uslijediti dječiji program u okviru kojeg će se predstaviti privatna predškolska ustanova “Vini Pu”, gimnastički klub Budva, solisti i djeca iz II osnovne škole.

I ove godine će se organizovati tradicionalno skidanje pršuta sa grede u budvanskoj marini ispod gradskog parka, a planirano je i da, ispred same bine, snagu i vještinu u vuči konopa oprobaju zainteresovane ekipe.

Mlada crnogorska pjevačica Monika Knezović, nastupiće nakon 19 sati, a sam kraj muzičkog programa je predviđen za klapu “Jedinstvo” iz Bara i klapu “Šufit” iz Splita, koja prvi put nastupa u Budvi. Uz njihove poznate primorske, klapske melodije, poput: “Ne diraj moju ljubav”, “Otkad tebe znam”, “Mirno ti more” i još mnoge druge, druženje će trajati do kasnih večernjih sati.

Na ovogodišnjem Danu širuna budvanskim gostima na glavnom gradskom trgu podijeliće se domaće ruštule, 1.500 kilograma ribe, 1.000 litara vina i 600 litara piva.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti