Danas počinje elektronski upis u vrtiće

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje 23. maja i trajaće do 15. juna 2024.

Ovo se odnosi na djecu koja se po prvi put upisuju u ustanovu ili djecu koja su tokom prethodne školske bila ispisana iz vrtića.

Djeca koja su prethodne godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja samo potpisuju ugovor sa Upravom vrtića, za šta će datum naknadno biti objavljen.

Elektronski upis u predškolske ustanove obavlja se preko portala www.upisi.edu.me što roditeljima i starateljima znatno olakšava proceduru upisa.

Procedura iziskuje samo unošenje matičnog broja djeteta, čime se iz baze podataka povlače ostali potrebni podaci kao što je izvod iz matične knjige rođenih, potvrda centara za socijalni rad i druga dokumenta.

Detaljno uputstvo za elektronski upis dostupno je na sljedećem linku:https://bit.ly/3ODdy4E

Portal će biti dostupan do 15. juna, 24 sata dnevno.

Ukoliko roditelj ili staratelj nije u mogućnosti da dijete upiše elektronski, svakako postoji mogućnost upisa u predškolskoj ustanovi.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nastavlja da radi na podizanju svijesti o važnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja i da teži cilju što većeg obuhvata djece predškolskim obrazovanjem.

Takođe, Ministarstvo aktivno radi na rješavanju problema prebukiranosti vrtića, naročito u Podgorici i na primorju, kao i na stvaranju boljih uslova u ustanovama kroz predstojeću nabavku novog namještaja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti