“Dečak sa koferom” na Grad teatru

Na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, nastavlja se dramski program ovogodišnjeg festivala „Grad teatar“. Na programu je predstava  „Dečak sa koferom“, po tekstu Majka Kenija, a u režiji Damjana Kecojevića. Predstava je produkcija Malog pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda, a predviđena je za uzrast 11+.

Postavkom ovog teksta Malo pozorište „Duško Radović“ po prvi put predstavlja domaćoj publici djelo jednog od najznačajnijih savremenih dramskih pisaca za djecu i mlade iz Velike Britanije. Predstava se kao dominantnom temom bavi pitanjem nasilne migracije djece koja je sve više prisutna u savremenom društvu i ima za cilj da kod publike razvije empatiju prema raseljenim licima.

“Dečak sa koferom” autora Majka Кenija je priča o dvanaestogodišnjem dječaku koji je primoran da napusti svoj dom i krene na dugo i opasno putovanje ka boljem životu u “obećanoj zemlji”. U malom koferu, koji nosi sa sobom, nalazi se njegovo  najveće bogatstvo – priče koje su mu pričali roditelji prije spavanja.

Кomad je napisan u formi priče. Vještina kojom je priča ispričana je apsolutno virtuozna što omogućava jake glumačke transformacije i brze prelaske iz uloge u ulogu. Upravo ta konstantna promjena likova u predstavi, publici daje do znanja da se i u životu uloge brzo mijenjaju.

Režiju i scenski pokret je uradio Damjan Kecojević, prevod Milica Naumović, dramaturgiju Bojana Lazić, scenografiju Zorana Petrov, kostimografiju Maja Mirković, dok je  muziku komponovao Vladimir Pejaković.

 U predstavi igraju: Mladen Lero, Jelena Ilić, Jovana Cvetković, Vladislava Đorđević, Dubravka Kovjanić, Nedim Nezirović.

Molimo publiku da se striktno pridržava epidemioloških mjera tokom izvođenja programa XXXV festivala „Grad teatar“ (nošenje zaštitnih maski i dezinfekcija na ulazu su obavezni).

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti