Decembarska korpa “teška” 671, 8 eura

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za decembar 2021. godine iznosila je 671,8 eura. To je saopšteno iz Uorave za statistiku.

Kako navode od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 291,8 eura, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge iznosili 380,0 eura.
“Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u decembru 2021. godine, u odnosu na novembar 2021. godine, zabilježila je rast od 0,4%.Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u decembru 2021. godine u odnosu na novembar 2021. godine, zabilježili su rast od 1,4%, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge, u odnosu na novembar 2021. godine, zabilježili pad od 0,4%”, navodi se u saopštenju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti