Delegacija Parlamenta Poljske u zvaničnoj posjeti Hotelskoj grupi “Budvanska rivijera”

Delegacije poljskog Parlamenta, Odbora za turizam, i Odbora za turizam u crnogorskom Parlamentu boravile su u zvaničnoj posjeti Budvi, tokom koje je održan sastanak sa rukovodstvom  Hotelske grupe “Budvanska rivijera”.

Delegaciju dva odbora dočekali su predsjednik borda direktora Hotelske grupe „Budvanska rivijera“, Mijomir Pejović i zamjenica izvršnog direktora Hotelske grupe „Budvanska rivijera“, Milena Raičković.

Ispred poljskog Parlamenta, sastanku su prisustvovali predsjedavajući Odbora za fizičku kulturu, sport i turizam  Marek Matuzevski, predsjednik Pododbora za turizam, Gregor Matusijak, članovi Odbora Pjotr Uruski i Przemislav Drabek, kao i sekretar Odbora, Marijus Pavelčik, a ispred crnogorskog Parlamenta, predsjednik Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, Dragan Krapović, zamjenik predsjednika Odbora Genci Nimanbegu i član Odbora Predrag Sekulić. Sastanku je prisustvovala i direktorica Turističke organizacije Budva, Maja Liješević, kao i predstavnici Sekretarijata crnogorskog Odbora za turizam.

Tokom sastanka razgovarano je o turističkoj ponudi Budve, prezentovani su kapaciteti i ponuda rizorta “Slovenska plaža” kao i mogućnosti uvođenja novih avio linija niskobudžetnih kompanija na relaciji Poljska - Crna Gora.

Takođe, bilo je riječi o mogućnosti ostvarenja saradnje sa poljskim turoperatorima u cilju privlačenja turista sa poljskog tržišta.  Ocijenjeno je da trenutnu saradnju između turoperatora, turističkih organizacija i agencija treba podići na viši nivo.

 

Razgovarano je i o načinima kako turističku sezonu produžiti na cijelu godinu i tom prilikom ocijenjeno je da su od posebnog značaja kongresni i zdravstveni turizam. Ukazano je i na potrebu diversifikacije turističke ponude, kao i na naviku individualnog pretraživanja iste, zbog čega bi od velike važnosti bilo da se ponuda može naći i na poljskom jeziku.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti