Delegacija sportskih kolektiva Crvene Zvezde i Partizana na prijemu kod Carevića

Finalna utakmica Balkanske super lige u ragbiju 13 između beogradskih klubova Partizana i Crvene zvezde, biće održana u subotu 5. marta na stadionu Lugovi, sa početkom u 15h. Ulaz je besplatan.

Organizator ovog događaja je Opština Budva u saradnji sa Crnogorskom ragbi ligom i Ragbi liga savezom Srbije, a tim povodom predsjednik Opštine Budva Marko Carević danas je u svom kabinetu primio predstavnike ovih klubova.

- Ovo je još jedna promocija Budve u nizu sportskih događaja čiji smo bili domaćini. Jako smo srećni što smo u situaciji da ugostimo ekipe Crvene Zvezde i Partizana kao i brojne sportiste i Budva podržava sve sportske manifestacije, koje su ujedno i promocija Budve. Mi smo bratski narod i nama je jako važno da naša braća iz Srbije kod nas dolaze i da promovišu ragbi sport koji je u ekspanziji. Nadamo se spektaklu velikom odzivu publike ne samo iz našeg grada već iz čitave Crne Gore i regiona, ovo je je još jedan od načina što boljeg uspostavljanja odnosa između našeg grada i zemalja regiona – zaključio je predsjednik Opštine Budva Marko Carević .

Ovim povodom je sekretar Ragbi kluba Crvena zvezda, Nenad Žujić zahvalio se predsjedniku opštine Marku Careviću što je preuzeo organizaciju prvog derbija u Crnoj Gori, ali I da imaju jasan sportski cilj a to je da postanu šampioni Blakana po treći put u istoriji kluba. 

"Smatram da će ovo biti spektakl, gdje će biti prisutno dosta navijača. Nadamo se da čemo ovim događajem približiti ragbi ljubiteljima sporta u Crnoj Gori" istakao je sekretar Ragbi kluba Crvena zvezda Nenad Žujić.

Novinarima se obratio i generalni sekretar Partizana Kosta Stojković, koji je istakao da od ove utakmice imaju velika očekivanja.

"Smatramo da će ovo biti spektakl, veoma smo motivisani što ćemo igrati pred navijačima očekuje nas jedna fenomenalna borba", kazao je Žujić.

Počasni gost bio je predsjednik Ragbi federacije Džon Rizman, koji je iskazao veliko zadovoljstvo povodom sjutrašnje utakmice, dok je regionalni direktor Evropske ragbi lige Jovan Vujošević istakao da se na ragbi terenu pokazuje kakav je ko čovjek

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti