Direktor EBRD-a za Crnu Goru posjetio predsjednika Opštine Budva Marka Carevića

Delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj predvođena direktorom za Crnu Goru Remonom Zakariom posjetila je  predsjednika Opštine Budva Marka Carevića.

U srdačnom razgovoru predsjednik Opštine Budva Marko Carević je predstavnike EBRD-a upoznao sa situacijom i planovima vezanim za unapređenje saobraćajne infrastrukture, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, uređenje obale i drugim projektima koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta turističke ponude ali i uslova za život u opštini.

Direktor EBRD-a za Crnu Goru potvrdio je spremnost banke da podrži projekte vezane za prečišćavanje otpadnih voda i zaštite životne sredine i iskazao zainteresovanost za planove vezane za uređenje obale i budvanske promenade kao i ideje koje je predsjednik Opštine izložio u vezi izgradnje javnih garaža kojima bi se riješio problem sa nedostatkom mjesta za parking naročito izražen u toku turističke sezone.

Predsjednik Opštine Marko Carević je na sastanku istakao da je posebno zadovoljan što bi svaki aranžman Opštine Budva i EBRD-a podrazumijevao upotrebu kreditnih sredstava po najpovoljnijm uslovima i niskim kamatnim stopama kakve inače ne omogućavaju poslovne banke i druge finansijske institucije, a što je u najboljem interesu građana .

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti