Direktorica JU “Grad teatar” Milena Lubarda Marojević izabrana za člana Upravnog odbora Evropske festivalske asocijacije

JU “Grad teatar” je član Evropske asocijacije festivala (EFA) od 2020. godine. Ova ugledna zajednica je osnovana u Ženevi 1952. godine, sa ciljem da se kroz povezivanje različitih festivala i institucija kulture obogati umjetnička ponuda.

U periodu od 12. do 15. maja, u baltičkom gradu Usedomu (Njemačka) je održan “Arts Festival Summit”, na kojem su učestvovale Milena Lubarda Marojević, direktorica JU “Grad teatar” i Svetlana Ivanović, glavna urednica programa.

Tokom trodnevnog programa, niza sastanaka i radionica, održano je i zasjedanje Generalne skupštine EFA na kojoj je usvojen izvještaj o radu asocijacije za prošlu te plan rada za narednu godinu, i na kojoj su izabrani članovi novog Upravnog odbora EFA-e. Među ukupno 8 članova Upravnog odbora asocijacije (uz predsjednika i dva potpredsjednika) izabrana je Milena Lubarda Marojević, direktorica JU “Grad teatar”. Ostalih sedam članova su rukovodioci uglednih festivala iz Italije, Francuske, Belgije, Švajcarske, Njemačke, Mađarske i Irske. Na ovom okupljanju je učestvovalo 230 delegata iz ukupno 51 države.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti