„Distance“ na sceni između crkava

VEČERAS:

Plesni ansambl MN Dance Company iz Nove Gorice izvešće još jednu plesnu predstavu u Budvi – „Distance“, večeras u 21 sat na sceni između crkava, koja je, kao i predstava „Letovi“, dio zvaničnog programa Evropske prijestonice kulture – Nova Gorica 2025.

Predstava se bavi distancom kao odlikom savremenog svijeta, socijalnom i fizičkom distancom, udaljavanjem pojedinaca na društvenom, mentalnom, tjelesnom i duhovnom nivou, a ovaj dinamični plesni ansambl najljepšim pokretima podsjeća publiku na suštinu ljudskog postojanja, bliskost – tijelu, bližnjemu, svijetu i planeti na kojoj živimo.

Za koreografiju su zaduženi i ovaj put Michal Rynia i Nastja Bremec Rynia, a ansambl čine: Eri Nishibara, Luka Vodopivec, Pietro Di Salvo, Alessio Saccheri, Michal Rynia, Nastja Bremec Rynia, Lara Zelinšček, Paula Garcia, Erica Modotti, Rebecca Granzotto, Luca Marchi, Iva Ilievska i Tjaša Bucik.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti