Divac i Luštica Bay predstavili košarkaški kamp “TRENIRAJ KAO ŠAMPION”

Proslavljeni košarkaš svjetskog ugleda, Vlade Divac, postao je sportski ambasador naselja Luštica Bay. U okviru projekta „Treniraj kao šampion" koji je pokrenula kompanija Luštica Development, na novootvorenom košarkaškom terenu u naselju Central Luštica Bay danas je potpisan ugovor o saradnji i najavljeno održavanje prvog Ljetnjeg košarkaškog kampa za djecu u Luštici Bay, nadomak Tivta od 2. do 8. avgusta. Kamp će pohađati i mališani iz Dječijeg doma “Mladost” u Bijeloj.

Ugovor sa Divcem potpisali su Mohamed AbouArab, zamjenik glavnog izvršnog direktora Luštice Development i Nebojša Popović, direktor pravnog sektora Luštice Development.

"Ne znam koliko znate, ali ja sam već par godina stanovnik Luštica Bay, i u saradnji sa njima došli smo na ideju da ove godine napravimo košarkaški kamp za djecu iz ovog regiona i drago mi je da ćemo ovog ljeta to i ostvariti. Presrećan sam što sam ovdje i što imam partnere koji imaju viziju i društvenu odgovornost", poručio je Divac.

Prema riječima Milice Starčević, menadžerke za razvoj projekta Luštica Bay, saradnja sa Vladem Divcem je dobar uvod u sportsku i humanitarnu poruku koju šalje kompanija Luštica Development.

"Velika nam je čast što imamo priliku da sarađujemo sa ovako velikim imenom u svijetu sporta i sto je ovakva inicijativa samo početak koji će najaviti razvoj sportskih sadržaja u okviru našeg kompleksa. Košarkaški tereni su prvi korak kojim gradimo sportsku priču a nastavljamo dalje sa tenisom, vaterpolom i raznovrsnim sadržajima za sve ljubitelje sporta ", kazala je Starčević.

Kamp će biti besplatan za djecu iz Radovića i Tivta, a pridružiće se i djeca iz Dječijeg doma „Mladost" u Bijeloj. Grupa mališana iz ovog centra, zajedno sa vaspitačima i direktoricom, kao i djeca iz lokalnog košarkaškog kluba „Teodo" u pratnji trenera, prisustvovala su susretu sa sportskom legendom velikog srca.

Potpisivanje ugovora je “ovjereno” prvim koševima koje su nakon zvanične ceremonije na novoizgrađenom terenu, uz proslavljenog košarkaša, ubacivali predstavnici kompanije Luštica Development, juniori “Teoda” i mališani iz Bijele.

"Čast nam je što smo danas ovdje. Djeca su srećna što im je Luštica Development omogućila da budu među prvima koji će učestvovati u košarkaškom kampu "Treniraj kao šampion". To je prilika da jačaju svoje psihofizičke vještine, ali i da steknu nova prijateljstva", kazala je direktorica Dječijeg doma "Mladost" u Bijeloj, Vesna Zlatković.

Ovaj kamp će svake godine tokom ljeta okupljati djecu uzrasta od 8 do 13 godina i od 14 do 18 godina, odnosno osnovce i srednjoškolce. Kamp za djecu uzrasta osnovne škole biće koncipiran u okviru razvoja osnova košarke, dok će srednjoškolski kamp biti prilagođen djeci koja žele da postanu profesionalni košarkaši. U kampovima će biti angažovani profesionalni treneri iz Eurolige, kao i drugi gostujući treneri.

 

Vlade Divac, nekadašnji centar šampionske jugoslovenske reprezentacije, jedan od prvih Evropljana koji je otvorio vrata igračima sa starog kontinenta u NBA, a potom zaslužio svoje mjesto u „Kući slavnih" američke košarke, što je najveće priznanje koje se u ovom sportu može dobiti, poznat je po svom dugogodišnjem humanitarnom radu i posvećenosti razvoju mladih košarkaških talenata, zbog čega nosi i titulu ambasadora dobre volje Ujedinjenih nacija.

 

Luštica Bay je mjesto za uživanje i opuštanje koje nudi mnoštvo dešavanja i aktivnosti, među kojima i veliki broj društveno-odgovornih događaja. Ovog ljeta, u okviru projekta „Treniraj kao šampion“ biće organizovan i vaterpolo kamp, a  u planu je i kamp za buduće teniske šampione, već od sljedećeg ljeta.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti