Djukanović: Priliv predmeta veći za više od 60%. Dvoje sudija manje u toku sezone

Sud za prekršaje u Budvi je za prvih 5 mjeseci zaprimio oko 7500 predmeta, što je u odnosu na isti period 2021.godine povećanje od preko 60%, pa je za očekivati da ova godina bude rekordna po broju predmeta od osnivanja suda.

“Sud sa svojim odjeljenjima u Ulcinju, Baru, Kotoru i Herceg Novom predanim radom i zalaganjem sudija i službenika dočekuje predstojeću turističku sezonu, kada se i u redovnim okolnostima očekuje višestruko veći broj predmeta na dnevnom nivou. Već u toku turističke sezone, za očekivati je da će ukupan broj predmeta uveliko premašiti brojku od cijele protekle godine.
Ipak, ažurnost i efikasnost suda biće na velikom ispitu, jer će u toku ljetnjih mjeseci sud postupati sa čak dvoje sudija manje.
I pored svih izazova u vidi manka sudija i ogromnog priliva predmeta, nastaviće se sa isporučivanjem što je miguće kvalitetnijih rezultata rada, a javnost će o svemu biti blagovremeno obavještavana”, saopštio je predsjednik Suda Marko Đukanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti