Dogovorena intenzivnija saradnja u oblasti turizma između Crne Gore i Azerbejdžana

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković sa saradnicima održala je sastanak sa predstavnicima Udruženja turističkih agencija Azerbejdžana u cilju uspostavljanja efikasnog okvira saradnje u turizmu između Crne Gore i Azerbejdžana.

Imajući u vidu potencijal za razvoj turizma, te presudan doprinos turističkih odnosa u obije zemlje, organizovan je sastanak kojem su, pored predstavnika NTO CG i Udruženja turističkih agencija Azerbejdžana, prisustvovali predstavnici Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana, Privredne komore Crne Gore, Udruženja hotelijera, kao i predstavnik turističke agencije Adriatic Concierge Montenegro. 

Na sastanku je dogovoreno uspostavljanje saradnje između NTO CG i Udruženja turističkih agencija Azerbejdžana, te se razmatra i potpisivanja memoranduma . Takođe, dogovoreni su naredni koraci u saradnji, kao što je organizacija studijskih grupa medija i influensera, kao i druge promotivne aktivnosti koje će podići vizibilnost destinacije na ovom tržištu. Tokom sastanka pomenuto je i potpisivanje memoranduma između asocijacije hotela Crne Gore i Azerbejdžana, kao i online uključivanje azerbejdžanske turističke privrede tokom sljedeće sjednice Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne Gore.

Na sastanku je pomenuto da će tokom ljetnje turističke sezone 2022. godine azerbejdžanska nacionalna avio kompanija Azerbaijan Airlines imati direktne čarter letove na relaciji Tivat-Baku.

Udruženje turističkih agencija Azerbejdžana je osnovano 2019. godine s ciljem unapređenja saradnje između turističkih agencija u Azerbejdžanu, saradnje privatnog i javnog sektora, dostupnosti turističkih informacija, izrgadnje kapaciteta i upravljanja kvalitetom turističkih usluga. Trenutno broji 113 članova, predstavnika kvalifikovanih i sertifikovanih turističkih agencija u Azerbejdžanu, sa stalnom tendencijom rasta broja članova. Udruženje je partner je sa Državnom agencijom za turizam, Turističkim biroom Azerbejdžana, Udruženjem turskih turističkih agecnija (TURSAB),  kompanijom Turkish Airlines, Buta Airways i drugima, a od skoro i pridruženi član Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija.

Sastanku su pored direktorice NTO CG  Ane Tripković Marković, prisustvovali predsjednik Udruženja turističkih agencija Azerbejdžana Rufat Hajiyev, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Udruženja turističkih agencija Shanin Gurbanov, direktor Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana-Crna Gore Seyran Mirzazada, predstavnik turističke agencije članice Udruženja Pasha travel Isgandar Aliyev, predsjednik Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne Gore  Ranko Jovović,  potpredsjednik Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne GoreLuka Bulatović, predsjednik Udruženje hotelijera Crne Gore Nikola Pejović, potpredsjednica Udruženja hotelijera Crne Gore Zorica Kovačević, saradnik za strateško planiranje u NTO CG Vuk Đukić i direktor Adiratic Concierge Montenegro Ognjen Sekulović.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti