Dolazak oko 60 najuticajnijih njemačkih turoperatora: Crna Gora će biti domaćin DRV fvw Destination Forum-a

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) će biti domaćin DRV fvw Destination Forum-u, koji će se održati u Crnoj Gori u periodu od 27.maja do 1. juna tekuće godine.

DRV (Deutsche ReiseVerband – Njemačko udruženje turoperatora i turističkih agencija) i fvw, vodeći poslovni magazin u Njemačkoj za industriju putovanja i turizma, zajednički organizuju ovaj forum u kontinuitetu već deset godina. Ovaj prestižni događaj okuplja ključne donosioce odluka njemačke turističke industrije, te ima ogroman potencijal za unaprjeđenje turističkog sektora u Crnoj Gori.

Na forumu se očekuje učešće oko 60 pažljivo selektovanih predstavnika njemačkih turoperatora, turističkih agencija, aviokompanija, predstavnika Njemačkog turističkog udruženja i medija koji će tokom tri dana boravka imati priliku da se putem nekoliko različitih tura upoznaju sa turističkom ponudom u svim regionima Crne Gore. Poseban fokus će biti na promociji potencijala sjevera, kao i na predstavljanju Crne Gore kao destinacije koja nudi raznovrsna iskustva tokom svih godišnjih doba. Nakon obilaska destinacije, NTO CG će organizovati panel diskusije i poslovnu radionicu u cilju razmjene iskustava u oblasti turizma i umrežavanja sa turističkom privredom Crne Gore.

Ciljevi Destination Forum-a su podizanje svijesti o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji na tržištu Njemačke, bolja prodaja destinacije od strane turoperatora sa ovog tržišta, kao i promocija destinacije u vodećem poslovnom mediju za turizam i putovanja Njemačke.

Forum, sa preko 3.000 članova DRV-a i preko 120.000 čitalaca fvw-a, ne samo da pruža platformu za razmjenu ideja i umrežavanje s ključnim akterima u turističkoj industriji, već stvara priliku za promociju Crne Gore kao cjelogodišnje turističke destinacije na njemačkom tržištu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti