Dolijali: Budvanska policija uhapsila bombaše

Budvanska  kriminalistička policija uhapsila je  S.K. (23), A.B. (16), L.V. (17) i L.K. (20) koji se sumnjiče da su 25. jula podmetnuli eksploziv na bankomatu na gradskom bazenu. Kako je saopšteno policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru protiv ovih lica podnijela krivičnu prijavu.

S.K., A.B. i L.V. su lišeni slobode i privedeni postupaućem tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost, dok se L.K. trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u UIKS-u. Osim toga, pomenuti S.K. (23) se sumnjiči i za krivično djelo teška krađa, zajedno sa E.H. (17), L.V. (17), S.K. (17). Protiv njih je podnijeta krivična prijava. Oni su, kako se sumnja otuđili vozilo na teritoriji Podgorice", naveli su u saopštenju.

Podsjetili su da je policija u Budvi 25. jula oko 04.00 časova obaviještena da je u blizini Sportsko-rekreativnog centra Budva, na jednom bankomatu došlo do eksplozije.

Sa događajem je , kako se navodi, upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, te je na licu mjesta obavljen uviđaj.

"Utvrđeno je da je nepoznato lice podmetnulo eksplozivnu napravu koju je aktiviralo, a prilikom aktivacije, na bankomatu i na prostoriji Sportsko rekreativnog centra Budva nastupila je materijalna šteta, međutim, iz bankomata nije ništa otuđeno.Nakon završenog uviđaja tužilac se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu teška krađa u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopštili su iz Uprave policije.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti