Državljaninu Kosova 2000€ novčana kazna zbog nasilničke vožnje; Tivćaninu 15 dana zatvora zbog upravljanja vozilom sa 2,73 promila alkohola

Dana 13.03.2024.godine sutkinja odjeljenja u Ulcinju Anka Kekić je oglasila krivim državljanina Republike Kosovo S.Sh (1964) jer je u hitnom postupku utvrđeno da je na međudržavnom magistralnom putu Ulcinj-Skadar, u mjestu Pistula upravljao vozilom brzinom od 139 km/h, na dijelu puta na kom je brzina ograničena na 60 kn/h, pri čemu je izvršio i preticanje kolone vozila.

Odmah po izricanju odluke, novčana kazna i troškovi postupka su naplaćeni, a zabranjeno mu je da upravlja vozilima na teritoriji Crne Gore u narednih 6 mjeseci.

Sutkinja odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić je osudila okrivljenog L.D. (1970) jer je dana 13.03.2024.godine utvrđeno da je upravljao vozilom u mjestu Radovići pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,73 g/kg. 
Osim kazne, izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilima u maksimalnom trajanju, kao i maksimalan broj kaznenih bodova. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti