Dubai će dobiti hotel u obliku Mjeseca, projekat je vrijedan pet milijardi dolara

Kompanija sa sjedištem u Kanadi planira izgraditi četiri MOON resorta, a prvi je namijenjen Dubaiju. Replika Mjeseca visoka 222 metra sadržaće sve pogodnosti koje se očekuju od luksuznog ljetovališta.

Projekat vrijedan 5 milijardi dolara uključivao bi iskustvo "lunarne kolonije" i "površine Mjeseca" namijenjenog dovođenju svemirskog turizma na Zemlju.

Prema osnivačima kompanije, Sandri Matthews i Michaelu Hendersonu, kako prenosi klix.ba, resort bi mogao primiti do 10 miliona posjetioca godišnje kada bude dovršen. Naravno, MOON je još uvijek resort i kao takav gosti će imati što doživjeti i uživati. Naselje će sadržati noćni klub, centar za događanja koji će primiti do 5000 gostiju, spa-wellness centar, jazz piano lounge i višeetažni salon nalik  vanzemaljskoj letjelici. Veliki kongresni centar namijenjen je privlačenju izlagača na području tehnologije i svemira.

MOON će takođe uključivati ​​144 luksuzne jedinice za kupnju u sklopu programa privatnih rezidencija. Svaka vila od 185 kvadratnih metara dolazi s doživotnim članstvom u MOON-u koje dolazi s ekskluzivnim privilegijama.

Dok se službeni planovi u Dubaiju finaliziraju, tvrtka procjenjuje da će izgradnja ovog jedinstvenog resorta trajati dvije godine.

"Iz arhitektonske, inženjerske i dizajnerske perspektive, MOON se može izgraditi", zaključio je Henderson.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti