Dubai u oktobru otvara najveći panoramski točak na svijetu

Zvaničnici zaduženi za turizam u Dubaiju gotovo svakodnevno rade na širenju ponude na ovoj popularnoj lokaciji, a jedan od noviteta koji će javnosti biti dostupan od narednog mjeseca jeste i panoramski točak koji će ujedno biti najveći na svijetu.

Kako je saopšteno iz Dubaija, narednog mjeseca, tačnije 21. oktobra, na ovoj turističkoj lokaciji biće otvoren najveći točak za panoramsko razgledanje grada na svijetu visine 250 metara, što će predstavljati 80 metara više nego trenutno najveći panoramski točak u Las Vegasu.

"Rekordni Ain Dubai zasjenjuje 'Singapore Flyer', kao i popularno Londonsko oko, od kojeg će biti dvostruko veći", naveo je direktor projekta Ronald Drake.

Konstrukcija Ain Dubaija imaće 48 zatvorenih kabina od kojih neke mogu primiti i do 40 putnika. Ukupno 1.750 zainteresovanih građana imaće priliku u jednom trenutku razgledati grad iz ovog veličanstvenog zdanja.

"Svaka kabina veća je od dva dvospratna autobusa. Na točku će biti dostupne tri vrste kabina, jedne će imati striktno posmatračku ulogu, druge će uključivati i pristup hrani i piću, a treća vrsta kabina definiše se kao privatna i može se prilagoditi za večere, poslovne sastanke i druge događaje", navodi Drake.

Osim toga, Drake je također saopštio kako će svaka vožnja trajati 38 minuta, prilikom čega će se pružati pogled kako na grad tako i na obalu Dubaija.

Otvaranjem Ain Dubaija, ova turistička lokacija nastojaće se pozicionarati u globalnom vrhu kada je riječ o ovakvoj vrsti turističke ponude.

"Fokus na turizmu bio je jedna og glavnih strategija Ujedinjenih Arapskih Emirata, a naročito Dubaija. Nestabilnost na tržištu nafte pokazala je kako Emirati moraju ojačati i druge sektore", rekao je ekonomista Osman Khalid.

Otvaranje najvećeg panoramskog točka samo je nastavak aktivnosti na jačanju tzv. avanturističkog i luksuznog turizma u Dubaiju.

U julu 2021. godine, zvaničnici u Dubaiju pokrenuli su 200 metara dubok bazen s "podvodnim gradom", a u proteklom periodu otvoren je i jedan od najdužih ziplinea na svijetu XLine.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti