Dva eura druže!

Dva eura druže

Problem zagađenosti mora, koji je kulminirao ekspanzijom gradnje, u metropoli turizma unazad deceniju, biće riješen izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Međutim, 58 miliona eura, koliko se Opština kreditno zadužila, vraćaće građani i turisti.

Opštinska komisija, koju je gradonačelnik Lazar Rađenović formirao kako bi iznašla modele vraćanja kredita, predložila je uvođenje takse za zaštitu životne sredine, odnosno ekološku taksu, koju će turisti od naredne godine da plaćaju prilikom boravka u prijestonici turizma. Osim boravišne, koja je 1 euro, ovim se nadodaje još dva eura, koliko će za hotelske goste koštati ekološka taksa.

 

Naime, naredne godine na ime kredita, Budva će morati da vrati šest miliona eura. Polovinu te sume platiće građani, kroz račune za potrošenu vodu. Druga polovina od tri miliona, biće obezbijeđena od takse, od koje se očekuje 1.5 miliona, kao i iz kapitalnog budžeta, odnosno iz komunalija.

 

Podsjećamo da je minulog ljeta nerijetko dolazilo do izlivanja fekalija u more, a crne tačke su Slovenska plaža i istočna svetostefanska plaža.

 

Postrojenje, izgrađeno u bečićkom naselju Vještici, biće pušteno u rad do kraja godine, a ono će "servisirati" Budvu i Bečiće. Naredne godine očekuje se da će na postrojenje biti prikopčan i Sveti Stefan, dok će posebno postrojenje biti izgrađeno za Petrovac i Buljaricu.

 

Bilo kako bilo, turisti, dobrodošli ste u Budvu. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti