24 sata elegancije

Glamurozna manifestacija u Budvi i Porto Montenegru.

24 sata elegancije

Crnogorsko primorje domaćin je glamuroznog događaja „24 sata Elegancije“, koji je sinoć održan u lunge baru Bruno, budvanskog hotela Avala, dok će večeras posjetioci u Porto Montenegro, moći da uživaju u ovom nesvakidašnjem događaju.

 

 

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, prepoznala je ovu lifestyle manifestaciju, posvećenu skupocjenim klasičnim automobilima i predmetima izuzetnog kvaliteta i vrhunske izrade, koja se već nekoliko godina uspješno organizuje u Beogradu, kao sjajnog partnera u unapređivanju svoje kulturno-turističke ponude i internacionalne promocije.

Direktno sa najveće modne manifestacije muške elegancije, Pitti Uomo, koja se održava u Firenci, na crnogorsko primorje ekskluzivno su stigli najnoviji modeli prefinjene kuće Sciamat, u okviru manifestacije 24 sata Elegencije, koja je sinoć održana u Budvi, a večeras će se moći vidjeti i u Porto Montenegru.

Kuću stila Sciamat osnovao je 2002. godine mladi advokat Valentino Ricci koji je, zajedno sa svojim bratom Nicolom, oblikovao i ostvario svoj najveći san stvorivši pravi dragulj visoke mode i modele koji su inovativani, prefinjeni i dizajnirani za istinske poznavaoce luksuza. Kuća Sciamat se odlikuje originalnim krojevima koji proizilaze iz autentičnog klasičnog ukusa, a predstavljaju rezultat temeljnih studija i istraživanja koncepta oblačenja, kao i velikog iskustva stečenog godinama.

Ekskluzivnu prezentaciju najnovijih modela kuće stila Sciamat, modni sladokusci mogli su vidjeti sinoć na terasi Bruno Lounge bara i restorana, budvanskog hotela Avala. A  reviji su prisustvovali i kreatori Valentino i Nicolo Ricci.

Večeras, u okviru posebnog segmenta manifestacije 24 sata Elegancije, Luxury Salona,  koji se održava u Regent showcase apartmanu, u centru Porto Montenegra, gosti će moći da se još jednom uvjere u vrhunsku izradu  Sciamat odijela po mjeri, koja, tokom realizacije, prolaze kroz lanac stručnih ruku koje poštuju prefinjenu tradiciju, stvarajući prava umjetnička djela.

Sastavni segment ove manifestacije je i ekskluzivni Trunk Show koji će biti održan u nedelju, 14. jula od 10. do 16. časova, na kojem će posjetioci na licu mjesta imati mogućnost da, u dogovoru sa maestrima elegancije, naruče i obraduju sebe Sciamat odjelima po mjeri, Ducal cipelama po porudžbini, ali i najprestižnijim modelima TAG Heuer satova iz čuvene Masterpiece kolekcije.

Među brojnim atraktivnim segmentima koji čine ovu ekskluzivnu manifestaciju, izdvajamo i onaj, namenjen svim obožavaocima prestižnih klasičnih automobila - Allegri del Volante Classic Car Photo Session, koji se održava danas u saradnji sa poznatim kolekcionarskim auto-klubom Allegri del Volante, iz Firenc, u Porto Montenegru.

Centrom Porto Montenegra, zagrmjeće legendarni Maserati 200 SI iz 1956. godine, u vlasništvu Mauro Loti-ja, jedan od najpoželjnijih i najljepših sportskih, trkačkih automobila ikada konstruisanih. Vidjećemo i Jaguar D-Type, sportski trkački automobil, proizveden 1957. godine, koji je sada u vlasništvu Gianpaolo Casazzai jedan je od ukupno 53 ikada proizvedenih. Prisutnima, dah će oduzeti spektakularni Ferrari 250 GT TR Fantuzzi, ponosnog vlasnika Giuliano Bensija, iz 1959. godine, koji ima sertifikat Ferrari Classiche, veoma značajno priznanje Casa Madre (matične Ferrarijeve kuće) iz Maranella.

Nakon uživanja u neverovatnim četvorotočkašima, koji su specijalno za ovu priliku stigli na crnogorsko primorje, veče će biti nastavljeno na  Quintessentially „24 sata Elegancije“ partiju koji se održava uz podršku Belvedere vodke, u fantastičnom ambijentu spektakularnog Purobeach.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti