Fab live sada rekonstruiše gotovo završene "Tre Canne"

Fab live sada mijenja "Tre Canne"

 

Podgorička kompanija Fab live podnijela je krajem avgusta zahtjev za izdavanje građevinske dozvole Ministarstvu održivog razvoja, za kako je navedeno rekonstrukciju gotovo završenog kondo hotela sa depadansima „Tre Canne“ izgrađene pored Jadranskog sajma.

Iako su bile nedoumice da li je riječ o apart ili kondo hotelu, zahtjev za rekonstrukciju potvrđuje da je, ipak, riječ o kondo hotelu, što podrazumijeva da se apartmani mogu prodavati ili rentirati, a da o njima brine zajednički menadžment kompleksa.

 

Izgradnja ove luksuzne građevine, vrijedne 50 miliona eura počela je prije godtovo četiri godine, kada je 2009. Ministarstvo na čelu sa aktuelnim ministrom Branimirom Gvozdenovićem, izdalo građevinsku dozvolu ovoj kompaniji.

 

Kondo hotel „Tre Canne“ je prevashodno apartmanski kompleks koga čini 275 luksuznih apartmanskih jedinica, različitog tipa i površine, koji su podijeljeni u tri različite kule ili lamele.

Centralna i ujendo najviša kula uzdiže se sa prizemlje do 14. etaže i na svakoj od njih nalazi se po 13 apartmana, izuzimajući prvu etaža gdje se nalaze poslovni prostori. Dvije manje kule, uzdižu se do 8. etaža, i na svakoj od njih ima po šest apartmana.

 

A kompanija se našla u žiži javnosti početkom minulog mjeseca, kada je Opština sprovela svoje prinudno rješenje o naplati duga na ime komunalija u iznosu od 6.5 miliona eura, zaplijenivši 17 apartmana, sedam poslovnih prostora i 26 garažnih mjesta, ukupno 2.100 kavdrata stambeno poslovnog prostora.

Zaplijenjenu imovinu Opština je ustupila državi na ime duga za neplaćene poreze i doprinose zaposlenih.

  

  

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti