5 pravila facebooka koje svaki preduzetnik treba da zna

1. Donosi kvalitetan sadržaj. Iako se zadržiš na prvoj prednosti, dovoljno je – ono što kažeš na društvenim mrežama je važnije, jer se predstavljaš većoj publici. A bitno je pružiti jednako vrijeme i trud, kao što se pruža u pravljenju svojih štampanih publikacija, flajera, ponuda i mail lista.

2. Budi otvoren i atraktivan. Facebook, kao i sve društvene mreže se bazira na dvosmjernoj konverzaciji. Pravljenje kvalitetnog sadržaja je prva polovina komunikacije. Slušanje šta vaši pratioci govore o vašem brendu (firmi) je druga polovina. To su vaši (potencijalni) kupci i oni žele da znaju da ih vi slušate.

 

3. Fokusiraj se na specifičnu nišu. Facebook je postao toliko velik da su se ljudi podjelili u manje grupe sa sličnim interesima. Pokušaj da nađeš svoje prednosti u odnostu na konkurenciju i da tim prednostima pridobiješ određenu zajednicu.

 

4. Koristi društvene mreže da nadogradiš svoj biznis, i obrnuto. Preduzetnici vide facebook i društvene mreže kao dio PR-a ili marketinga.  Takođe, često vrijeme provedeno na društvenim mrežama shvataju kao ometanje “stvarnog posla”.  Bitno je da razumijete, društvene mreže pružaju sjajan način stvaranja interakcije sa grupom ili prostorom u kojem poslujete.

 

5. Prihvati različitu kulturu svake društvene mreže. Svaka društvena mreža privlači drugačiju publiku. Igraj se sa prednostima svakog servisa i traži mu prednosti – twitter je drugačiji od facebooka, a daleko od pinteresta, myspacea, Google plusa ili netloga. U svakom slučaju, pored facebooka, skoncentrišite se najviše na još jednu.

 

Detaljnije o ovoj temi pročitajte ovdje

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti